De Toonbank

Dorpslagerij nu smulwinkel

In vijfentwintig jaar tijd is slagerij Jan Pinckaers in Sint Geertruid uitgegroeid van een dorpsslagerij tot een gespecialiseerde Smulwinkel vooreen grote regio.
Zestig procent van de klanten is afkomstig van buiten Sint Geertruid. Ze komen uit Maastricht, Lanaken, Sittard en Kerkrade. Die klanten 'pelgrimeren' met regelmaat naar Sint Geertruid om er verzekerd van te zijn dat ze perfecte vleeswaren op tafel krijgen.
"Toen Nellie en ik hier in 1984 de slagerij overnamen, was dat een winkel van hooguit 5 bij 5 meter, met een toonbankje van 2 meter. De mensen stonden vaak buiten te wachten," herinnert Meesterslager Jan Pinckaers (52) zich.

Slager André Senden moest in 1984 wegens gezondheidsproblemen stoppen met het bedrijf aan de Dorpsstraat. De Sint Geertruidse broodbakker Frans Knaapen tipte Jan daarover. "Met Frans werkte ik al langer als ik buffetten verzorgde. We deden die buffetten vanuit het bedrijf van mijn vader die in Eijsden een slagerij had, net als zijn vader die ook vele jaren slager is geweest."
Jan Pinckaers komt dus uit een echte slagersfamilie. Heeft bij boeren thuisslachtingen gedaan én hij is parttime vakleraar geweest aan de Slagersvakschool. Ook twee broers zijn slager geworden, Erik in Eijsden, Jos in Wolder. "Ik ben thuis dus met het slagersvak opgegroeid. Het is een creatief vak, iedere dag is anders", zegt Jan tevreden.
Nellie Pinckaers-Haenen is eigenlijk onderwijzeres en heeft vijf jaar aan basisschool De Schans in De Heeg-Maastricht les gegeven. "Ik hielp Jan al voor ons trouwen, in 1981, met het maken en serveren van buffetten. Toen we hier de slagerij overnamen had ik wel even mijn twijfels: les blijven geven of de zaak in. Maar ik ging het werk hier steeds leuker vinden. Ik sta niet alleen achter de toonbank maar help ook met de produktie, met de buffetten, doe de personeelsplanning en stuur winkel", zegt Nellie. En ze is natuurlijk moeder van drie kinderen, Vera (22), Karin (16) en Rob (11).

Meesterslager Jan: "Mijn grootste hobby is koken. Al 12 jaar zit ik op een kookclub. Ik ben er goed in sauzen, voor- en hoofdgerechten." In de bedrijfskeuken speelt de Meesterslager dus een prominente rol, zeker bij het maken van terrines en patés. "Soms neem je van een vakantie ideeën mee naar huis, zoals de truffelpaté of de walnotenterrine uit de Franse Dordogne."
Jan en Nellie: "We genieten samen van het leven, de goede dingen. Lekker eten hoort daar bij, met een mooi glas wijn. Niet altijd vlees op 't bord, ook met regelmaat een stukje vis, griet, scampi's of coquilles Saint Jacques. En een stukje wild, in 't seizoen. Heerlijk."
"Hoe lang we nog doorgaan? Ik weet het niet. Natuurlijk willen we op de eerste plaats gezond blijven en dan nog een aantal jaren met veel plezier lekker doorwerken. De markt is altijd in beweging en we leren iedere dag bij. Dat geeft heel veel voldoening", vinden Jan en Nellie.

 

 

Folders

Klik hier voor uw catering!

 folderfoto_bw

 

bbq2017

 

Webshop

 klik op de winkelwagen om naar de webshop te gaan.

winkelwagen2

Weekaanbieding

soep -> Tomaten groentensoep per liter €4.00
Maaltijd -> Kipfilet in stroganoffsaus     250 gram €2.50
Pinkie -> Sucadelappen of runderstooflappen 100 gram €1.69
Ovenschotel-> Soarma schotel per stuk €6.95
Tip van de week -> De R is in de maand, er is weer heerlijke bloedworst

Openingstijden

Di 8:30-12:30 13:30-18:00
Wo 8:30-12:30 13:30-18:00
Do 8:30-12:30 13:30-18:00
Vr 8:30-12:30 13:30-18:00
Za 8:00 16:00

Zondag en Maandag zijn wij gesloten.

Cadeau Tip!


Cadeau_Bon_2014_voor_kopie

Ons Adres

Slagerij Jan Pinckaers

Dorpstraat 5
6265 AK Sint-Geertruid (Limburg)
info@slagerijjanpinckaers.nl
 

Tel: 043-408 1245
 

Laat het je vrienden weten!

Facebook MySpace Twitter